Kezdődik!

Ősszel vége lett. Most ismét elindult!? Idén kissé kérdéses ez a kijelentés, mivel tisztánlátó törvényhozóink ismét kieszeltek pár “természetvédő” és emelett az “eu-“, meg a “huszadik század elvárásainak megfelelő” törvényeket.Pisztráng tanya

(A “Cunci” szakszavakat lásd az idézőjelekben) 

Országunk törvénykönyve szerint május 1.-ével szabadul a pisztráng. Viszont az idei “általános tilalom” felülírja mindenzt, miszerint ápr1 és május 31-között minden tilos. Hát nekünk nehéz volt eldönteni, hogy az engedélyezés, vagy a tiltás a nagyobb úr, mivel hogy a tiltás általános, már majdnem átlagos, így az engedélyezés  egyedibb, mi ezt vettük döntőnek. Viszont a “huszadik század elvárásai” biztos másképp igényelnék.

cserkelés

Szóval május 1. nekünk idén sem a szeretet ünnepe lett!

Még csak infláció sem folyt a rendszerben, csak a víz a medrében. Az egyébként elég szép mennyiségben.

hegyi vízJót tettek a tavaszi esőzések

Az idő kissé bizonytalannak ígérkezett az előrejelzések szerint, de szerencsére záporok zivatarától zavartalanul horgászhattunk. Az első pisztrángig elég hosszú szakaszt kellett végig vallatni, de ilyen helyeken nem bánja a sétát az ember.

56

Rögtön az enyém után, L.-nek is megakadt az első. Ideje volt, mivel már egyszer megpróbálkozott vele, viszont nem sikerült kapásig jutnia. Sajnos kezéig most sem juthatott el pisztráng barátunk, mert sikerült egy ágat kapnia, ahol siekresen megszabadulhatott a körforgó horgának fogságából.

53

55

Tovább haladtunk felfele, miközbe sikerült pár kapást elérni, de még a patak legtekintéjesebb helyéből sem sikerült egy pisztránghas látványánál többet kicsikarni. Ezt ismét L. barátomnak sikerült megvalósítani. Felfele, szebbnél szebb helyeket jártunk végig…

46

Sok helyen megkellett gondolkozni a vízen való átkelésről. Múlt nyárral ellentétben, most pozítívan javult  a vízállás. Remélhetőleg a pisztráng szaporulatnak is jót tesz majd.

51Az oldalról befolyó patakok is bő vízűen zúgtak!

27

A legtöbb hal az első vagy második dobásra a csali után vetette magát. Több egyed viszont a lassab részek legalján egy kő tövébe sziesztázott, így hamar elriadtak, mire valamit is kezdeni tudtunk volna.

21

59

64

A legváratlanabb helyen végül mégis összejött az a bizonyos első, így nem csak nekem indul meg a szezon.

36

32

12A már sokadszori szinkron felállás

21

14A patak kettészakadása után a tisztább felében sikerült egy szinkron fogást is produkálni, emellett meg számos kapásunk is volt.

5

63Madártávlatból

60

57

Ismét megelégedéssel töltött el ez a horgászat, és érzem, hogy több kalanddal találkozunk még ezen a csodás vizen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: